Jan

Honza Doležal vystudoval ochranu životního prostředí a profesně se věnoval energetickým a klimatickým politikám. Ve Skupině ČEZ je na pozici datového vědce nováčkem. První dojmy a motivaci k nástupu do D2 popisuje v rozhovoru.

Na jaké oblasti se zaměřuješ?

Zajímám se o energetickou transformaci, dekarbonizaci a obnovitelné zdroje – osobně i profesně. Baví mě ale i práce s daty a programování v jazyce Python, který v posledních letech nabírá na popularitě nejen v oblasti analýzy dat, ale i datové vědy nebo umělé inteligence.

V čem tě zaujala nabídka práce v týmu D2?

Před nástupem do D2 jsem pracoval v asociaci výrobců energie z biomasy. Hledal jsem příležitost, kde bych mohl rozvíjet zájem o energetiku, udržitelnost a datovou analýzu. Pak se naskytla možnost být u zrodu nového útvaru D2 a ve spolupráci se společností KPMG růst pod dohledem odborníků, kteří se věnují přenosu zkušeností v oblasti využití analytiky v energetice.

Jaký je podle tebe největší přínos D2?

Energetika se mění, kladou se stále větší nároky na řízení distribuční soustavy, výroby a spotřeby elektřiny a rostou také příležitosti lépe využívat data, kterými energetické společnosti disponují. Jsem rád, že mohu být u toho. Distribuční soustava je jedním z předpokladů pro úspěšné zvyšování podílu obnovitelných zdrojů a chytřejší využívání energie.

 

Volná místa

Pojďte tvořit digitální budoucnost energetiky do Skupiny ČEZ. Pokud Vás láká vymýšlet inovativní řešení pro distribuci, nové služby pro zákazníky, podívejte se na aktuální nabídku pracovních pozic.

Přejít na web